Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Yağmurlu
Erzurum
22°C
Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 27°C

YILDIRIM ART ARDA ÇAKIYOR

YILDIRIM ART ARDA ÇAKIYOR
19 Ekim 2020 19:46

İRAN‘ın ünlü şairi Firdevsi’nin “Şahname”sini, Türkçe’ye çevirerek her iki ülke yönetimlerinin takdirini toplayan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım, bir önemli çeviriye daha imza attı.

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Semerkandlı Rudeki Divanı’nın çevirisi ile edebiyatımıza bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Nimet Yıldırım’a, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı’ndan teşekkür geldi.

Farsça’ya olan hakimiyetini İran’ın önemli eserlerinin çevirilerini yaparak değerlendiren ve ortaya koyduğu çalışmalarla her iki ülke arasında “kültür köprüsü” oluşturan Prof. Dr. Yıldırım, bu defa da Semerkandlı Rudeki Divanı’nı Türkçe’ye çevirerek takdir topladı.

ÖNCE DE ÖDÜL ALMIŞTI

İran’da yılın kitabı seçilen ve ödüle layık görülen, ödülünü de İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin elinden alan Nimet Hoca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da takdir görmüştü.

İran’ın ilk büyük şairi ve Fars şiirinin kurucusu olarak bilinen Ebu Abdullah Cafer b. Muhammed Rudeki’nin hayatını, şiirlerini ve edebi kişiliğini kitabında değerlendiren Prof. Dr. Nimet Yıldırım, Rudeki Divanı’nın tercümesiyle de yine İran yönetimlerinin takdiri topladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.