UÇAR: HAKLI BİR GURUR YAŞIYORUM

SADECE Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışının değil, aynı zamanda İstiklal Marşı’nın da kabul edildiği gün olarak kayıtlara geçen 12 Mart’ın önemine vurgu yapan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Vatan evlatlarının hürriyet için, özgürlük için neleri göze alabileceklerini, canlarını nasıl hiçe sayacaklarını gösterdikleri bu kutlu günde şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mill Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” açıklaması yaptı.
Erzurum’un düşman işgalinden ve Ermeni zulmünden kurtarılışının 103’üncü yıl dönümünde duyduğu gururu ve mutluluğu kamuoyuna duyuran Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Erzurum’ un düşman işgalinden kurtuluş bayramı ile aynı güne denk düşen İstiklal Marşı’mızın kabulü, bize çifte bayram sevinci yaşatıyor. Zulme karşı koyan, mezalime boyun eğmeyen, hepsi şehit ya da gazi torunu olan vatandaşımızın bu güzel ve anlamlı günlerini, kurtuluş bayramlarını canı gönülden kutluyorum” dedi.
ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ
Türk Milleti’nin, Erzurum insanının namusu, vatanı, bayrak ve hürriyeti için neleri göze alabileceğini gösterdiği, kanı ile suladığı vatan toprağından düşmanı kovduğu 12 Mart 1918’in 103’üncü yıldönümünde bir ve beraber olmanın haklı gururunu duyduğunu belirten Başkan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: