OPERASYONLAR ERZURUM’DA YAPILMIŞTI

GEÇTİĞİMİZ günlerde Erzurum’un da aralarında bulunduğu 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 18 zanlıdan 8’inin tutuklandığı öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla örgütün finansal yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik olarak çalışma başlatmış, İstanbul ve Trabzon’u da içine alan ve eşzamanlı operasyonlarda 18 kişi gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Z.K, İ.Ç, E.A, M.Y, İ.C, U.H. E.E. ve A.T, çıkarıldıkları sulh ceza mahkemesi tarafından “terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı. 10 zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakıldı.
Bu arada, soruşturma kapsamında aranan 3 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.