ÖDÜLLERE AMBARGO KOYAN ADAM

İRAN‘da yayınlanan başyapıt niteliğindeki önemli eserlerden yaptığı çevirilerle adı özellikle Fars ellerinde yakından bilinen ve tanınan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım, dikkat çeken başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu yıl 5’incisi dağıtılan Şehriyar Nişanı’nı alan Nimet Hoca, hem önemli bir başarının sahibi oldu ve hem Erzurum’un, hem de Atatürk Üniversitesi’nin ismini uluslararası arenada yankılandırmış olmanın mutluluğunu yaşadı.
Aslen Erzurumlu olan, eğitim alanında 30 yılı geride bırakan, bu süre zarfında neredeyse her yıla bir çeviri, bir kitap, bir eser sığdırmayı başaran 57 yaşındaki Prof. Dr. Nimet Yıldırım, edebiyat alanında yapılan çalışmalara büyük önem ve değer veren komşu İran’ın dağıttığı ödüllere adeta ambargo koydu.
ÖDÜLLER ARALIKSIZ GELİYOR
Geçtiğimiz haftalarda, Fars şiirinin atası olarak bilinen Rudeki-yi Semerkandi Divanı’nı Türkçe’ye çevirdiği ve yayınladığı için, İran İslam Cumhuriyeti Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirilen Nimet Hoca, hiç vakit kaybetmeden bir yıldırım daha çaktı, bu defa da İran’ın en büyük ve önemli Şairi Şehriyar adına 5’incisi verilen nişanını alarak büyük takdir topladı.
YAPTIĞI ÇALIŞMALAR TAKDİR GÖRÜYOR
Tebriz Üniversitesi ve Azerbaycan Araştırmaları Merkezi organizasyonunda verilen Şehriyar nişanına, Fars Dili ve Edebiyatı’nda yaptığı çalışmalardan dolayı layık görüldüğünü, bundan da büyük gurur ve mutluluğunu duyduğunu belirten Prof. Dr. Nimet Yıldırım, kendisine ödülü layık görenlere teşekkür etti.
Bilim insanı olarak komşu iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün ayaklarını daha sağlamlaştırmaya özen gösterdiğini, ülkelerin sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasının dostluk iliskilerinin güçlenmesiyle mümkün olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Yıldırım, tüm dünyayı sarsan korona illetinden bir an önce kurtulmamızı diledi, “Bu illet, bu salgın sonrasında bizi, her iki ülkeyi güzel günlerin beklediğine inanıyorum” diye konuştu. erzhaber