O KADAR PARA NEDEN HARCANDI!

YİRMİBEŞİNCİ Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum’da çuval dolusu paralar harcanarak yaptırılan tesislerin, neye yaradığı, Erzurum4un kanayan hangi yarasına merhem olduğu ve kent ekonomisine katkılarının olup-olmadığı tartışılıyor.
Yapıldıktan bir süre sonra yıkılarak Erzurum’un ve ülkemizin yüzünü kızartan atlama kulelerine, 2010 yılı maliyetleri ile 57,1 milyon lira para harcandı. Yıkılan tesislerin yeniden yapımı için ne kadar para harcandığı bilinmiyor. Ancak, en az bir o kadar daha paranın, atlama kuleleri için harcanmış olabileceği ifade ediliyor.
RAPOR ANKARA’YA SUNULDU
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından hazırlanan ve Ankara’da başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere, bazı kişi ve kurumlara gönderilen raporda, Erzurum’un turizm potansiyeline ciddi anlamda vurgu yapılıyor.
Yapılan yatırımların rakamsal değerlerinin sıralandığı raporda, bu yatırımlardan maksimum şekilde yararlanılabilmesi için, alınması gerekli ilave önlemler de sıralanıyor. Konaklı Bölgesi için 81.9, Palandöken için 45.2, Kandilli için 19.1, buz sporları tesisleri için 49.1, atlama kuleleri için 57.1, Cemal Gürsel Stadı için 26,2, oyunlar köyü için 51.3 milyon lira olmak üzere toplamda 330 milyon lira paranın harcandığı tesislerin, kent ekonomisine katkılarının olup-olmadığı sorgulanıyor.
HALKIN KATILIMI MUTLAKA SAĞLANMALI
Atlama kulelerine yapılan sor harcamayla birlikte maliyetlerinin daha da arttığı tesislerden, Erzurum ekonomisinin beklenen faydayı görebilmesi için, alınması gerekli önlemlerin de sıralandığı raporda, “Belediyelerin, STK’ların, üniversitelerin, çeşitli etkinliklerle halkı turizmle iç içe, barışık ve uyumlu hale getirmesi için, işbirliği yapılması gerekiyor. Ayrıca, yılın her mevsiminde yöresel festivaller ve etkinlikler düzenlenerek, halkın sosyal katılım seviyesinin artırılması gerekiyor” önerilerine yer veriliyor. erzhaber