KULELERİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLADIK

YAKLAŞIK 10 yıl önce, 2011’de Erzurum’da gerçekleşen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan, yaptırıldıktan 3 yıl kadar sonra pistleri kayan ve darmadağın olan kayakla atlama kulelerinde, gelecek sezon için hazırlık ve bakım yapıldığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Yaşadığımız o talihsiz olaydan sonra Kiremitlik Tepe’nin eteklerine, her biri en az 50 metre derine inen tam 950 fore kazık çaktık, yani kuleleri sağlam kazığa bağladık. Artık kayma diye bir tehlikeyi aklımıza getirmiyoruz” dedi.
Geçmişte yaşanan tatsız olaylar nedeniyle özellikle spor kamuoyuna güven kaybı yaşatan kayakla atlama kulelerinde göze çarpan her hareketlilik, insanların aklına ister istemez hafızalarda derin izler bırakan göçük günlerini getiriyor. Erzurum’un sosyal ve ekonomik hayatına canlılık ve hareketlilik katacağı düşünülürken, beklentilerin ötesinde kalan ve halka hayal kırıklığı yaşatan kayakla atlama kulelerinin, yüklü bakım ve onarım masraflarıyla hem kent ve hem de ülke ekonomisine ekstra yük getirdiğini belirten vatandaşlar, yetkilileri açıklama yapmaya çağırdı.
KAMUOYUNUN SESİNE KULAK VERDİ
Kamuoyunun çağrısına kulak veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, erzurumdanhaberler’e konuştu, “Atlama kulelerini sağlam kazığa bağladık” dedi. Yaşanan göçük olayından sora, Kiremitlik Tepe’nin yamaçlarına her biri 45-50 metre derine inen 950 fore kazık çıktıklarını belirten Taşkesenligil, sözlerini şöyle sürdürdü:
“- Atlama kulelerinde kayma yok, bakım ve onarım çalışması yapıyoruz. Kar yağdıktan sonra kulenin rampalarını her biri en az 30 ton ağırlığındaki snotroklarla eziyoruz. Bu ezme işleminde ister istemez pistin yeşil renkli süngerleri özelliğini kaybedebiliyor. Yaz geldiğinde atlama kulelerini bakıma alıyoruz. Kulelerde görülen hareketliliğin sebebi bu. Yaşanan heyelan sonrasında atlama kulelerinin pistlerini fere kazıklarla bağlama aldık. Tam 950 kazım çaktığımız kulelerde artık göçme diye bir tehlike söz konusu değil. Pistlerde, rampalarda yıpranma, aşınma ve kırılma olabiliyor. Bu olumsuzlukları yaz aylarında gidererek, kuleleri yeni sezona hazır hale getiriyoruz. Uzun zamandan beri atıl halde beklettiğimiz kulelerde yeni sezonda ulusal ve uluslararası yarışmalar yapılmasını ümit ediyoruz.” erzhaber