KAYA: GÖÇ, KUZEY İLÇELERİMİZİN KADERİ OLMAMALI!

SEÇİM çalışmalarını aralıksız sürdüren İYİ Parti Milletvekili Adayı Zekai Kaya, Tortum ve Uzundere’de vatandaşla buluştu, yöre insanının iyiniyetinin kurbanı olduğunu savundu, “Hemen her seçimde iktidara en büyük desteği veren kuzey ilçelerimiz, verdiği desteğin karşılığını alamamış, her geçen yıl biraz daha geriye gitmiş, insanımız çareyi göç etmekte bulmuş. Öyle inanıyorum ki, bölgenin güzel insanları, kandırılmışlığın acısını bu defa ‘tamam’ diyerek çıkartacak” dedi.
“Her gece bir ilçede” geleneğini sürdüren ve çalışma temposunu giderek artıran İYİ Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zekai Kaya, son gezisine iki ilçeyi birden sığdırdı. Arkadaşları ile birlikte önce Tortum’a giden ve burada iftar sonrasında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Zekai Kaya, başta Tortum ve Uzundere olmak üzere İspir, Olur, Pazaryolu gibi kuzey ilçelerinin göç yüzünden hızla boşaldığını belirtti, bunun en önemli nedenini iktidarın ihmali olarak tanımladı.
ÖĞRENCİ YOK, OKULLAR KAPALI
Erzurum’un kuzey ilçelerinden iktidara her seçimde neredeyse “silme” oy çıktığını, ancak yöre insanın verdiği desteğin karşılığını alamadığını savunan Zekai Kaya, “Bir yandan işsizlik, bir yandan üretilen ürünlerin para etmemesi, yöre insanının umutlarını kırmış, careyi göçte bulan insanlar kaçarcasına buralardan gidince köyler boşalmış. Uğradığımız çoğu köyde yeterli sayıda öğrenci olmadığı için, okulların kapandığını görmüş olmanın üzüntüsünü yaşadık” diye konuştu.
Tortum, Uzundere, İspir, Pazaryolu, Oltu, Olur gibi ilçeleri bünyesinde barındıran Çoruh Vadisi’nin hem tarihi ve hem de doğal varlıklar açısından büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Zekai Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı:
BECERİKSİZ YÖNETİMLER SUÇLU
“Her biri başlı başına bir ekonomik değer olan Tortum Şelalesi, Gürcü Kiliseleri, Tortum Gölü, Çoruh Nehri, Oltu Taşı kimsenin umuruna değil. Yerel yönetimlerin de yeterli işletme becerisi gösteremediği tarihi değerlerin verimli kullanılması halinde sadece Erzurum’u değil, tüm bölgeyi doyuracağı bir gerçek. Ancak, böylesine zengin potansiyele sahip değerler, beceriksiz yöneticiler yüzünden iyi değerlendirilemiyor. Yöre insanı işsizlikten, fukaralıktan yana şikayetçi. Vatandaş kayıtsız şartsız destek vermiş, karşılığını alamamış. Tortumlu, Uzundereli, İspirli, Oltulu artık kendilerini elde bir gibi görmüyor. Gezdiğim yerlerde üzüntüsü ve kırgınlığı her hali ile belli olan yöre insanı ‘tamam’ demeye hazırlanıyor.” erzhaber