İYİLİK KAPISI BAKIN NASIL ARALANDI

SADECE Erzurum’un ya da bölgenin değil, ülkemizin “sayılı kardiyoloji merkezleri” arasında gösterilen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’na, küçük çaplı piyango vurdu. Hastaneye muayene için gelen bir hasta, hastanenin eko kardiyografi cihazının arızalı olması nedeniyle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmesini hazmedemedi, “biz ne güne duruyoruz” deyip, kliniğe yeni bir cihaz alımı için 300 bin lira bağışta bulundu.
ÇİFTE KİMLİĞİ İLE GÖNÜLLERDE TAHT KURDU
“Erzuncanlı” çifte kimliği ile gönüllerde taht kuran, aslen Erzincanlı olan, ama aşını, işini, eşini bulduğu Erzurum’u da ikinci memleketi olarak gören Prof. Dr. Hüseyin Şenocak’ın kapısını, birkaç ay önce bir vatandaş, kalp şikayeti nedeniyle tıklattı.
CİHAZ ARIZALI OLUNCA!
Rahatsızlıklarını anlatan hastasının kalbini kontrol için eko kardiyografiye ihtiyaç duyan, ancak servisin cihazı arızalı olduğundan, vatandaşı Bölge Eğitim Hastanesi’ne göndermek zorunda kalan Hüseyin Şenocak, farkına varmadan bir “iyilik kapısı”nın aralanmasına sebep oldu.
PİYASA DEĞERİ 300 BİN LİRA
Maddi durumu yerinde olan hastasının, servisin olmazsa olmaz cihazları arasında bulunan eko kardiyografi’nin alınması için küçümsenmeyecek meblağda bağış yaptığını belirten Hüseyin Şenocak, “O bağışla birlikte harekete geçtik ve piyasa değeri 300 bin lira olan, hastalarımızın kalbinin fotoğrafını çekmede kullandığımız eko kardiyografi cihazının siparişini verdik” dedi.
CİHAZI BÖYLE TANITTILAR
Geçtiğimiz haftalarda siparişi verilen cihazı, Araştırma Hastanesi’nin “çiçeği burnunda” Başhekimi Prof. Dr. Fuat Gündoğdu ile birlikte erzurumdanhaberler’e tanıtan, tanıtım sırasında da servis elemanlarından bir görevlinin kalbini kontrol eden Prof. Dr.Şenocak, adını saklı tuttukları hayırsever vatandaşa müteşekkir kaldıklarını söyledi.
HOCASINA TEŞEKKÜR ETTİ
Bir süre önce Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne getirilen, erzurumdanhaberler’in “O bir Gavurboğanlı” başlığı ile haberini duyurduğu Fuat Gündoğdu da, hem hayırsever vatandaşa, hem de önemli bir cihazı hastaneye, dolayısıyla servise kazandırılmasında katkısı bulunan hocası Prof. Dr. Hüseyin Şenocak’a teşekkür etti.
AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPILDI
Görevi, “koronavirüslü günler”de devraldıktan sonra kolları sıvayan ve 7/24 esasına göre, günü üç beş saatlik uykuyla geçiştirerek çalışmaya başlayan Başhekim Fuat Gündoğdu, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri de ayaküstü özetledi.
Hastanenin neşter atılmayı bekleyen kangrene dönüşmüş sorunlarına bir hekim becerisiyle müdahale etmeye başlayan Prof. Dr. Gündoğdu, öncelikle ve özellikle hastane girişinde, kapı önlerinde, otoparklarda yaşanan kargaşaya müdahale ettiklerini söyledi.
UZMANLARLA ÇALIŞILIYOR
Üniversitenin çeşitli fakültelerinden uzman yardımı istediklerini, yaşanan sorun ve sıkıntıları o uzmanların uyarı ve önerileri doğrultusunda çözmeye çalıştıklarını kaydeden Başhekim Gündoğdu, şehir dışından sabahtan-akşama akın akın hasta taşıyan ve trafik keşmekeşliği yaşatan minübüslere “mecburi istikamet” gösterdiklerini hatırlattı.
Ülkenin dördüncü büyük GSM Şirketi ile anlaşma yaptıklarını, önümüzdeki haftalarda telefonla randevu sistemini devreye sokacaklarını, yine iletişim konusunda ihtiyaç duyulan her türlü hizmeti aynı operatörden sağlayacaklarını kaydeden Başhekim Gündoğdu, hastane binasının makyajını da yenileyerek Araştırma Hastanesi’ni çok daha gösterişli hale getireceklerini belirtti. erzhaber