FARELER YANINDA HAFİF KALDI

YAKLAŞIK iki aydan beri polisi peşinden koşturan çok sayıda hırsızlık olaylarının faili O.U. sonunda yakayı ele verdi. Bir polis memurunun cep telefonunu çalacak kadar işi arsızlığa döken O.U’nun, çaldığı ziynet eşyalarını sevgilisine hediye olarak götürdüğü de ortaya çıktı.
Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine çalışmaları yoğunlaştıran Erzurum Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası Ekipleri, olay yerlerinde Seat marka 25 PD XXX plakalı bir aracın görüldüğünü öğrenince, aracın peşine düştü. Bir araç kiralama şirketine ait olan otomobilin, 37 yaşında, evli, O.U. isimli bir kişi tarafından kiralandığı anlaşıldı ve şahıs, düzenlenen bir operasyonla yakalandı.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ücret karşılığı evrak işi takipçiliği yaptığı anlaşılan O.U., yapılan sorgulamasında, yaptığı hırsızlıkları itiraf etti. Bir bayan ile, ayrı bir evde nikahsız olarak ortak yaşayan O.U.’nun, çaldığı ziynet eşyalarını sevgilisine hediye ettiği de anlaşıldı.
Balkon ve mutfak pencerelerini kırarak evlere giren O.U.’nun, ziynet eşyasından saate, giysiden çay’a kadar ne bulduysa götürdüğü ve hatta Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Polis memuru Müşteki Ö. S.’ın cep telefonunu bile çaldığı ortaya çıktı.
Şüphelinin 5 ayrı hırsızlık olayını daha itiraf ettiği, ancak bu olaylarla ilgili vatandaşlardan şikayet gelmediği için, listeye dahil edilmediği, ancak olayları tespit etmek amacıyla çalışmaların başlatıldığı belirtildi.