DÜŞ KIRIKLIĞI TABELALARI

GÜNÜMÜZDEN tam 10 yıl önce bugünlerde bize, hepimize, “O kadar gürültü, patırtı kopartıldı da ne oldu, elimize ne geçti?” dedirten 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın ciddi düş kırıklığını yaşayan Erzurum’da, o günden bugüne geriye kala kala yol kenarlarındaki artık tanıtımdan çok “kirlilik” olarak göze çarpan ve anlamını çoktan kaybeden bu tabelalar kaldı.
Bir kış memleketi olan, sırtını dayadığı Palandöken’in eşsiz ve uzun pistleri ile adından sıklıkla söz ettirmeye başlayan Erzurum’un bu potansiyelini değerlendirmek amacıyla; dönemin yerel yönetimleri bir büyük organizasyona imza atmak için yola çıkmış, uzun uğraşı ve mücadeleler sonrasında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın 25’incisini düzenleme hakkını elde etmeyi başarmışlardı.
Çok büyük paraların harcandığı, yöre insanına büyük umutların pompalandığı 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda genç sporcunun katıldığı oyunlar öncesinde halk büyük bir beklenti içine sokuldu, öyle ki iş “Oyunlar yapılacak, Erzurum sorun ve sıkıntılarından kurtulacak” noktasına sürüklendi.
TANITIM DEĞİL, KİRLİLİK
Ancak bunun böyle olmadığı, “dağın fare doğurması” ile birlikte ortaya çıktı, halkın pembe hayalleri de çok kısa sürede yıkıldı, karardı, kâbusa dönüştü. Çoğu insana haketmedikleri meblağda paraların kazandırıldığı, devlet malının çarçur edildiği, insanlarının hayal kırıklığına sürüklendiği oyunlardan geriye kala kala görüntüden başka işe yaramayan atlama kuleleri, bir iki salon ve bir de yol kenarlarına dizili, görenlere “bunlar da ne?” dedirten tabelalar kaldı.
Üzerindeki logosundan dolayı bilenlerin kış oyunları ile ilişkilendirdiği, bilmeyenlerin ise ne olduğunu anlamaya çalıştığı, her biri 11 yaşında olan, tasarımları silinmiş, boyaları soluklaşmış, artık tanıtımdan çok çevre ve görüntü kirliliğine yol açan tabelaların ya kaldırılması, ya da bir başka amaç doğrultusunda kullanılması gerektiği belirtildi. erzhaber