ERZURUM ESNAFI SAHİPSİZ Mİ?

ÖZEL dönemlerde, örneğin Ramazan öncesinde, ya da bayram zamanlarında, piyasaların hareketlenmesini fırsat bilerek oluşturulan “çadırkondu”larda Erzurum esnafının ekmeğine ortak edilen satıcılar yetmezmiş gibi, çevre il ve ilçelerden muayene ve tedavi olmak amacıyla yola çıkan insanların, minibüs sürücüleri tarafından doğrudan hastane önlerine kadar götürülmesi, taksici esnafına da, “bu işin bir kanunu, bir kuralı yok mu?” dedirtiyor.
Şehir merkezinde sayıları hızla çoğalan İstanbul merkezli mağazalar zincirleri yetmiyormuş gibi, kent meydanlarında kurulan çadırlarda “sergi” adı altında oluşturulan güya yöresel ürünlerin satıldığı satıcılara, çevre il ve ilçelerden Erzurum’a hasta taşıyan minibüsler rahmet okutmaya başladı.
Ciroları her geçen gün biraz daha azalan, ağırlaşan ekonomik zorluklar karşısında ayama kalamayan ve “kepenk kapatmak” zorunda kalan Erzurum esnafı ve iş dünyası, “sahipsizlikten” yakınıyor. Çözüm bekleyen sorunlara, en yetkili kişi ve kurumların “seyirci” kaldığı Erzurum’da, hastanelere yolcu taşıyan minibüslerin kent merkezine sokulmamaları gerektiği belirtiliyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan semt garajlarının aktif hale getirilmesini bekleyen taksici esnafı, “Minibüsler sabah insanları hastane önlerine kadar getiriyor, akşam da gelip aynı yerden o insanları alıyorlar. Sormak gerekirse; hastaneler Erzurum’un hangi ekonomik sıkıntısına çare oluyor” diye yakınıyorlar.
Öe yandan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ETSO) randevu talep een İran Başkonsolosluğu’na, talebin 4 kez tekrarlanmasına rağmen randevu verilmediğinin öğrenilmesi, duyan herkesi şaşkına çevirdi. erzhaber