DEĞERLERİNE SAHİP ÇIK ERZURUM!

HALEN Aşkale Çimento’da Basın Müşaviri olarak görev yapan, ama elinden fotoğraf makinesini hiç düşürmüyen ve memleketi adeta kare kare resmeden Gazeteci Nihat Kılıçoğulları, Erzurum Kültürü’nün sahipsizliğine ve biçareliğine yönelik bir tespitini sosyal medyada takipçileri ile paylaştı.
Mezarı Tokat’ın Niksar İlçesi’nde bulunan ve herkes tarafından Erzurumlu Emrah olarak bilinen ünlü halk ozanının, kimi yerde “Ercişli Emrah” olarak anıldığını tespit eden Nihat Kılıçoğulları, Erzurum Valiliği’nin sitesinde neden Erzurum Türküleri ile bir bölüm bulunmadığını sordu.
Erzurum’un çeşitli yönleriyle tanıtıldığı, “resmi” olma özelliği taşıyan web sitesinde çeşitli bilgilere rastlandığını belirten Kılıçoğulları, yaptığı koqısa ama anlamlı değerlendirmede tepkisini şöyle dışa vurdu:
DEMEK Kİ, ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİLMİŞ!
Tutam Yar Elinden Tutam, Erzurum türküsüdür ve Cemal Demirsipahi tarafından derlenmiştir.
TRT Arşivinde kaynak olarak Raci Alkır, Suat Işıklı ve Mükerrem Kemertaş yazılı.
Erzurumlu Emrah’a ait bu içli türkü, bazı yerlerde Ercişli Emrah’a ait olduğu ifade ediliyor ve Hhatta Erciş Kaymakamlığı sitesinin TÜRKÜLER bölümünde, bu türkünün Ercişli Emrah’a ait olduğu yazıyor.
Diyeceksiniz ki, bu çok mu önemli peki?
Erzurum Valiliği’nin resmi web sitesinde Erzurum kültürüyle alakalı; Erzurum Sözlüğü, Erzurum Atasözleri, Erzurum Halk Oyunları, Erzurum Yemekleri, Erzurum Evleri ve daha bir çok şey var.
Sitede ERZURUM TÜRKÜLERİ diye bir bölüm göremeyince, kendi kendime “BOŞVER..” dedim.
Demek ki, çokta önemli değilmiş zaten…