DAP, PERİ BACALARI İÇİN ATAĞA GEÇTİ

ERZURUM‘un “dünya harikası” köşelerinden birisi olan ve eşi bulunmayan Narman Peri Bacaları, DAP Kalkınma İdaresi tarafından büyüteç altına alındı. DAP’ta toplanan değerlendirme kurulu, Peri Bacaları’nın ekonomiye kazandırılması için kapsamlı bir çalışma yapılmasını kararlaştırıldı.
Geçtiğimiz günlerde Narman’a giden DAP heyeti, Peri Bacaları’nda gezi ve inceleme yapmış, gördükleri muhteşem manzara karşısında hayli etkilenmişlerdi. Erzurum’a döndükten sonra, “Peri Bacaları için neler yapılabilir?” sorusuna cevap arayan DAP yetkilileri, ilk iş olarak Narman ve Peri Bacaları konusunda önceki yıllarda ciddi araştırmalar yapan ve bilimsel yayınlar gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi hocalarından Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör ile temasa geçtiler.
İSTANBUL’DAN GELDİ
Yıldırım Güngör’ü bir toplantı için Erzurum’a davet etiklerini belirten DAP Kalkınma İdaresi başkan Yardımcısı Volkan Güler, “Yıldırım beyden ‘elbette gelirim’ cevabı alınca, hemen bir değerlendirme kurulu toplayalım istedik. Toplantımıza Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen’in yanında, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, KUDAKA, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden temsilciler davet ettik. Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’ın yanında diğer kurumlardan da temsilciler değerlendirme toplantımıza katıldı” hatırlatması yaptı.
Narman Peri Bacaları konusunda ciddi çalışma ve bilimsel yayınları olan Yrd. Doç. dr. Yıldırım Güngör’ün yaptığı sunumdan sonra, katılımcılar “Peri Bacaları’nda neler yapılabilir?” sorusuna cevap aradılar. DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’in, “Vakit geçirilmeden Peri Bacaları’na el atılsın ve yapılacak işler tespit edilerek işe başlanılsın” şeklinde yaptığı değerlendirme, herkesi mutlu etti.
UTANDIĞIMIZ ÇOK OLMUŞTUR
Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, “Vadinin altyapısı tamamlansın, sosyal tesisleri yapılsın, inanın Peri Bacaları sadece Narman’ı değil, Oltu’yu, Tortum’u, Uzundere’yi ve hatta Erzurum’u şahlandırır” iddiasında bulundu. Peri Bacaları’na çok sayıda turistin geldiğini hatırlatan Başkan İşleyen, “İnanın turist gelsin istemiyoruz. Çünkü insanlar, en doğal ihtiyaçlarını dahi giderecek bir yer bulamıyor. Bunun üzüntüsünü ve utancını çok yaşadık. Biz, yapılabilecek ne varsa, belediye olarak hazırız. DAP yetkilileri de, Peri Bacaları’nın ne kadar önemli bir yer olduğunu gördü. Karşılıklı işbirliği halinde, doğa harikası bu bölgeyi insanlığın hizmetine ve beğenisine sunacağız. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.
Toplantıya katılmak için “günü birliğine” Erzurum’a gelen Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör, Narman Peri Bacaları’nın eşi, benzeri bulunmayan bir doğa harikası olduğunu hatırlattı. Benzeri türde iki yerin Çin ve Kazakistan’da bulunduğunu, oraların da Narman Peribacaları’nın kalitesine ulaşamayacağını belirten Güngör, “Tahminen 3 milyon yaşında olduğunu zannettiğimiz Narman Peri Bacaları, sadece gezginciler için değil, araştırmacılar, bilim insanları ve belgesel yapımcıları için de bulunmaz bir yer. Buranın doğal dokusunu ve yapısını bozmadan, eksikleri gidermek gerek. DAP’ın bu işe kaynak ayıracak olması çok önemli. Bölgenin tanıtımının da yapılması halinde, Narman’a, dolayısıyla da Erzurum’a çok sayıda turist gelir. Turistin gelmesi de bölge ekonomisine ciddi katkı anlamı taşır” diye konuştu. erzhaber