Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Yağmurlu
Erzurum
23°C
Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 23°C
Sal 27°C
Çar 27°C

ÇAKILTAŞIYLA YOL DEĞİL TABLO YAPIYORLAR

ÇAKILTAŞIYLA YOL DEĞİL TABLO YAPIYORLAR
26 Haziran 2024 07:55 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2024 15:44

FARKLI boyutlarda çakıltaşlarıyla  yaptıkları nefes kesen güzellikteki tabloları Ankara Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde sergileyen Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer, gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti, “Bu ilgi aynı zamanda cesaretimizi kamçıladı” diye konuştular.

Aslen Erzurumlu olan ve yaptıkları sanat çalışmaları ile göz dolduran Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer, sanatsal ortaklıklarını Ankara’da gözler önüne serdi ve Kuğulu Sanat Galerisi’nde açtıkları 3’ncü sergileri ile sanatseverlerle buluştular.

YENİ BİR ÇİZGİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

“Çalışmalarımız Türk İslam Sanatlarının yeni bir söylem, yeni bir çizgisel form ve biçimsel anlatımını kullanarak yaşam alanlarına yerleşmesi için tasarladık” diyen Keteci ve Dinçer, amaçlarının hat sanatını mabedden çıkarıp yaşam alanlarının merkezine kimliksel ve kişisel olarak geçisini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu, açıklamalarını şöyle sürdürdüler:

“- Resim, grafik, çağdaş ve dekoratif unsurlar taşımaktadır. Bu da boş olan bir alana yeni söylemler, yeni renkler, yeni formların girişine zemin hazırlamaktadır.

Bu çalışmalar, değişen dünya konjonktüründe insanların, toplumların yaşamların bu değişimine sanatsal bir katkı ve uyum sağlamaktadır.

SANAT BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

Çünkü; sanat bir yaşam biçimidir. Tüm inançlara, tüm insanlığın sanat zevkine hitap etmekle beraber, ötekileşmenin toplumları böldüğü, parçaladığı bir ortamda bu çalışmalar bir bütünleşmeyi öngörmektedir.

Bu çalışmalar sadece bir görsel şöleni yanı sıra, insanı ve psikolojisini olumlu yönde etkilemeyi ve katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Çalışmalarımızda kullandığımız malzemelere gelince: tamamen doğal çakıltaşı ile başlayan yolculuğumuz ebru, varak ve seramikle birlikte bir bütünlük sağladı. Taşın sert dokusunun insana verdiği pozitif enerjinin yanında adeta bir renk cümbüşü olan ebrularla, duruma göre bazen de varak ve seramikle bezenen çalışmalar sanat severlerin beğenisiyle buluşuyor.

YAYIN ORGANLARININ İLGİSİ

Çağdaş çizgilerle hat çalışmalarına başladığımız tarih itibarıyla ülkemizde bu anlamda bir çalışmanın olmadığını görmek bizim için bir alternatif oldu. Böylelikle  televizyon kanallarının kültür sanat bölümlerinde yer almaya başladık. TRT 1 , ATV , Show TV , Bloomberg tv, Haber Türk, Kanal 24 programlarında bize de yer verdiler. Çalışmalarının gerçekten alışılagelmişin dışına çıkmasıyla birlikte arz ve talep ilişkisi  döngüsü bizleri daha da teşvik edici oldu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.