Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Yağmurlu
Erzurum
23°C
Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 27°C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GÜRCÜKAPI FİYASKOSU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GÜRCÜKAPI FİYASKOSU
9 Temmuz 2024 15:57 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2024 16:14
GÜRCÜKAPI, Erzurum’un en önemli ticaret merkezlerinden birisi, en hareketli çarşısıydı.
Bu önemli çarşı, tıpkı Tebrizkapı’da, tıpkı Yenikapı’da, tıpkı Erzincankapı’da, tıpkı Cedit’te, tıpkı Bat Pazarı’nda olduğu gibi, kentsel dönüşüme kurban edildi ve ticaret merkezi olma özelliğini yapılan düzenlemeler(!) sonrasında kaybetti.
Çevresinde açık pazarın oluştuğu, hareketliliğin yaşandığı, başta tespihçiler olmak üzere, değişik ürünlerin satıldığı ve hizmetin verildiği, çevre köylerden insanların ürettikleri ürünleri sattıkları bir merkez olan Gürcükapı Cami şimdilerde dününü arıyor.

Sadece yaşlı üç beş insanın bahçesinde gezindiği caminin hafızalarda kalan görüntüsünü hatırlayanlar, hayıflanmaktan ve iç geçirmekten kendilerini alamıyorlar.
Gürcükapı esnafından kimilerinin karşı çıktığı ve endişelerini dile getirdikleri günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Gürcükapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projemiz şehrimizin vitrin projelerinden biri olacak. 40 bağımsız iş yeri ve 180 araçlık otoparkın da bulunduğu projemiz tamamlandığında 65 yıllık bir hayali de gerçekleştirmiş olacağız. Bilinmelidir ki; Erzurum’u geliştireceğiz, güzelleştireceğiz ve geleceğin marka şehirleri arasına bu marka kentin adını mutlaka yazdırmak için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” demişti.

 

Bugün caminin çevresinde yer alan, Başkan Sekmen’in hayalini kurduğu dükkanların bir bölümü boş.
Üzerlerinde kiralık ilanlarının bulunduğu, müşteri bulunması halinde satılması düşünülen işyerlerine ne kiracı bulunabiliyor…
Ne de alıcı. Musallası “trafiği aksatıyor” denilerek iptal edilen Gürcükapı Cami’nin tuvaletlerinin yetersizliğinin yanı sıra çevre kirliliği de bir başka sorun olarak dikkat çekiyor.
YORUMLAR

  1. ferhat şahin dedi ki:

    çay ocağı açılmasına müsade edilmediği için