Dolar 33,8935
Euro 37,6010
Altın 2.814,30
BİST 9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 25°C
Çok Bulutlu
Erzurum
25°C
Çok Bulutlu
Paz 26°C
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 19°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ REKTÖRÜ BELLİ OLDU

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ REKTÖRÜ BELLİ OLDU
16 Ağustos 2024 14:35 | Son Güncellenme: 16 Ağustos 2024 14:47
ATATÜRK Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu atandı.
Atatürk Üniversitesi’nde Ömer Çomaklı dönemi son buldu. İki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yerine, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu atandı.
HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR
Bugün (16 Ağustos 2024) görevini Rektör Ömer Çomaklı’dan devralarak üniversite tarihine 17’nci rektör olarak geçecek olan Ahmet Hacımüftüoğlu, 26.09.1975 tarihinde Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde doğdu.
Babasının görevi nedeniyle doğumundan hemen sonra ailesiyle birlikte geldiği Erzurum’da, ömrünün 49 yılını geride bırakan Hacımüftüoğlu, ilk orta (Anadolu Lisesi) ve lise (Erzurum Fen) eğitimini burada; yükseköğrenimini de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tip (Çapa) Fakültesi’nde 1999 yılında tamamladı.
Girdiği ilk Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nı kazanarak uzmanlık eğitimine başlayan, 2013 yılının şubat ayında da profesör olan evli ve iki çocuk babası Hacımüftüoğlu, 2005 yılında TUBİTAK desteği ile gittiği Amerika Ohio State Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kentucky Üniversitesi Sensör Teknoloji Merkezleri’nde kendi planladığı projesinde 1,5 yıl çalıştı.
2008 yılında Beyin Nörotransmitter ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk, Avrupa’daki ikinci “Invivo Voltametri ve Beyin Sensör Laboratuvarı’nı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda kuran ve birer yıl arayla düzenlediği kurslarla 78 bilim insanının bu yeni tekniği öğrenmesini sağlayan Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, halen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürüyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.