Dolar 33,8935
Euro 37,6010
Altın 2.814,30
BİST 9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 25°C
Çok Bulutlu
Erzurum
25°C
Çok Bulutlu
Paz 26°C
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 19°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE TARİH TEKERRÜR ETTİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE TARİH TEKERRÜR ETTİ
16 Ağustos 2024 15:47

ATATÜRK Üniversitesi’nde yine tarih tekerrür etti ve 8 yıl boyunca rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Ömer Çomaklı, görev süresinin sonunda düzenlenen devir teslim töreni ile görevini Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na devretti.

Rektörlük makamında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 8 yıllık görev süresi boyunca Atatürk Üniversitesi’nin gelişimi ve başarısı için özveriyle çalıştığını ifade etti. Sekiz yıl önce, yine bir ağustos ayında (15 Ağustos 2016) görevi bir önceki Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’tan devralan, 8 yıl sonra bu defa görevi devreden bir konumda olan Prof. Dr. Çomaklı, yaptığı konuşmada “Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma, üniversitemizin kıymetli akademik ve idari personeline, öğrencilere ve Erzurum halkına teşekkür ediyorum” dedi.

BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIM

Atatürk Üniversitesi’nin 17’nci rektörü olarak atanan ve görevi 16’ncı rektörden bugün devralan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, köklü ve saygın bir geçmişe sahip bir üniversitede rektörlük görevini üstlenmiş olmanın büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini belirtti. 67 yıllık eğitim yuvası olan ve sayısız bilim insanı yetiştirerek ülke yükseköğretimine önemli katkılar sunan Atatürk Üniversitesi’nin bölgesi ve ülkesi için oldukça önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: “Atatürk Üniversitesi, sadece Erzurum için değil, ülkemiz için de önemli bir bilim yuvasıdır. Bu görevi devralmaktan ve Atatürk Üniversitesinin 17. rektörü olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Üniversitemizi daha ileriye taşıyacak adımları beraber atacağımız yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Akademik ve idari personelimiz ile başarılı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimize hiç şüphem yoktur. Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın bıraktığı yerden, üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu,

DÜŞÜNEN BİREYLER YETİŞTİRECEĞİZ

Önümüzdeki dönemde eğitim kalitesini yükseltmenin, bilimsel araştırmaları teşvik etmenin ve toplumsal katkıyı artırmanın temel hedefleri arasında yer alacağını aktaran Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: “Öğrencilerimizin donanımlı, akılcı ve eleştirel düşünebilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en öncelikli görevimizdir. Akademik ve idari personelimizle el ele vererek, üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada daha da prestijli bir konuma getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte, üniversitemizin değerli mensuplarının destek ve katkılarıyla, Atatürk Üniversitesini bilim, teknoloji ve kültür alanlarında daha ileriye taşıyacak adımlar atacağız. Hep birlikte, güçlü bir ekip ruhuyla, üniversitemizin geleceğini inşa edeceğiz. Bu yolculukta, üniversitemize duyduğum güven ve inançla, her bir bireyin katkısının ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyim. Geleceğe birlikte yürürken, daha güçlü, daha dinamik ve daha yenilikçi bir Atatürk Üniversitesini hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygularla, Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bütün çalışma ekibine üniversitemize yaptıkları hizmetten dolayı şahsım, bütün üniversite personelim ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyor, şahısına ve kıymetli aile fertlerine sağlık ve afiyetler diliyorum” diye konuştu.

Tören, karşılıklı olarak gerçekleşen çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.