Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Yağmurlu
Erzurum
22°C
Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 27°C

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ UNVANI, KATMA DEĞER SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR!

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ UNVANI, KATMA DEĞER SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR!
29 Mayıs 2023 23:10 | Son Güncellenme: 1 Haziran 2023 11:24

BU yıl kuruluşunun 65. yılını geride bırakan Atatürk Üniversitesi, dünya üniversiteleri ile rekabet etmesine önemli ölçüde katkı sunacak olan Araştırma Üniversitesi unvanı ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bir eğitim öğretim dönemi daha sonra eriyor. Mezun olan öğrencilerin yanında üniversite eğitimine yeni başlayacak öğrencilerde yaz ayı boyunca yükseköğretimlerine devam edecekleri üniversiteleri aramaya koyulacak. Bu noktada ayırt edici faktörlerden birisi de hiç şüphesiz üniversitelerin öğrencilere sundukları imkânlar olacak. Araştırma Üniversitesi olarak seçildikten sonra önemli bir ivme yakalayan, dünya üniversiteleri sıralamalarında üst basamaklara yükselen Atatürk Üniversitesi de öğrencilerin yine en çok tercih ettikleri üniversiteler arasında yer alacak.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından startı verilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile başladığı değişim sürecini, önemli kazanımlar elde ettiği Araştırma Üniversitesi unvanını ile devam ettiren Atatürk Üniversitesi, 2021 yılının Aralık ayından itibaren yer aldığı bu ligde, gerek fiziksel imkânlarını yenileyerek gerekse akademik çalışmalarına hız vererek devam ettiği eğitim yolculuğunun yanında istihdam alanları oluşturarak akademik ve idari kadrosunu da sürekli olarak dinamik tutuyor.

Özellikle Araştırma Üniversitesi apoletini aldıktan sonra gerek kurum içindeki unvan değişikliklerini sağlayarak, gerekse yeni alımlar yaparak akademik ve idari personel kadrosunu güçlendiren Atatürk Üniversitesi, Aralık 2021 tarihten günümüze değin geçen bir buçuk yıllık zamanda 400’den fazla unvan değişikliği ya da yeni alımlarla şehre katma değer sağlamayı devam ediyor.

Bölgenin hasta yükünün önemli bir bölümünü sırtlayan Araştırma Hastanesi başta olmak üzere; diğer birimlerine geçtiğimiz süreç boyunca alınan 100’den fazla idari personel, bir yıla aşkın süredir sorunsuz bir şekilde hizmetini sürdürüyor. Küresel ölçekte yaşanan pandemi ve büyük bir felakete neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından insanların ekonomik olarak zorlandığı bir dönemde Atatürk Üniversitesinin çeşitli alımlarla istihdama katı sunduğunu belirten vatandaşlar, eğitim misyonunu başarılı bir şekilde yerine getirmesinin yanında, topluma yönelik üstlendiği sorumluluğu da layıkıyla yerine getirdiğini ifade ettiler.

Düzenlediği etkinlikler ile şehrin sosyal hayatına dokunan Atatürk Üniversitesinin, nitelikli öğrenci yetiştirerek de bulunduğu bölgenin insan kaynağı ihtiyacını karşıladığına vurgu yapan vatandaşlar, aynı zamanda kendi bünyesinde oluşturduğu iş hacmi ile şehrin birçok sorununa çözüm olduğu gibi işsizliğe de bir nebze de olsa çözüm olmasının sevindirici olduğunu dile getirdiler. erzhbr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.