Dolar 34,2168
Euro 37,1233
Altın 2.983,70
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
5°C
Hafif Yağmurlu
Cts 7°C
Paz 6°C
Pts 7°C
Sal 11°C

FEVZİ BUDAK’TAN BAKAN YUSUF TEKİN’E ÇAĞRI VE DAVET VAR…

FEVZİ BUDAK’TAN BAKAN YUSUF TEKİN’E ÇAĞRI VE DAVET VAR…
6 Temmuz 2024 10:35 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2024 10:37

ÖMRÜNÜ milli eğitim hizmetlerine adayan, yıllarca İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulacak olan Milli Eğitim Akademisi projesini Erzurum açısından kaçırtılmayacak bir imkan ve fırsat olarak gördüğünü belirtti, bu konuda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e hem çağrıda bulundu ve hem de Ilıca’daki Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi’ni “her şeyi ile hazır dört dörtlük bir adres” olarak gösterdi.

İŞTE O YAZI:

“- Toplamda 42 Maddeden oluşan Öğretmenlik Meslek Kanunu, eksiği gediğiyle Meclis’te kabul edildi. Bu kanun, Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını ön görmektedir. Öğretmen okulu çıkışlı bir öğretmen ve uzun yıllar eğitim yöneticiliği yapmış birisi olarak hep öğretmen okullarının yeniden kurulmasını ve bir öğretmen üniversitesinin açılmasını hayal ettim.

Milli Eğitim Akademisi bu arzu ve hayalimi karşılamasa da, akademik anlamda olumlu bir adım olarak görülebilir.

Kurulacak Milli Eğitim Akademisi şayet bir il’de açılacaksa, hiçbir yer ve yeni bir yatırıma gerek duyulmayan Erzurum bu anlamda hazırdır. Yok eğer bir çok il’de açılacaksa, o illerden biri mutlaka Erzurum olmalıdır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığım yıllarda,, Milli Eğitim eski Bakanlarımızdan rahmetli Avni Akyol ile (hayırla anıyorum) bire bir görüşmeler yapmış, Erzurum’a önemli okul ve eğitim tesisleri kazandırılması noktasında gayret göstermiştim.

İbrahim Hakkı Fen Lisesi, ülkemizin 230 yataklı ikinci büyük Öğretmenevi ve 70 dönüm arazi üzerinde kurulan 38 bin metre kapalı alanıyla ve 480 yataklı Ilıca’daki Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi, sadece o yatırımlardan birkaçıdır.

Programa alınmasında yapımında ve tefrişinde çok emek ve gayretimin olduğu Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi; alt yapısı, donanımı, araç gereç  zenginliği açısından, bir Eğitim Akademisi ve ilimiz adına kaçırılmayacak bir fırsattır.

Hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren değişik illerden Erzurum’a gelen ortalama 25 bini aşkın öğretmenimizin hizmetiçi eğitim yoluyla mesleki eksiklerinin giderilmesine imkan sağlayan bir mekan olan bu kurum, aynı zamanda Erzurum ekonomisi ve turizmine ciddi girdi ve katma değer sağlamış, sağlamaya da devam etmektedir.

Dönemin Milli Eğitim Bakanları’ndan Hüseyin Çelik, bu tesis karşısında kıskançlık nöbeti geçirmiş, hizmetin başka kurumlar aracılığıyla yapılmasını sağlamaya çalışmış, bununla da yetinmeyerek alternatif olarak Van’da eski bir oteli Hizmetçi Eğitim Merkezi olarak açmış ve öğretmenleri burayı tercih etmeye zorlamıştı.

Hüseyin Çelik’in bakanlıktan gidişinden sonra bu yapmacık merkez kapandı.

Milli Eğitim Akademisi’nin açılması noktasında; aynı zamanda Erzurumlu olan Milli Eğitim Bakanı sayın Yusuf Tekin’e , sayın Vali Mustafa Çiftçi’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen ile Erzurum milletvekillerine, önemli görevler düştüğü inancındayım.

Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi, mevcut haliyle açıldığı günden beri bir nevi akademi hizmeti zaten veriyor.

Bünyesindeki mevcut yatakhaneleri, sınıfları, laboratuvarları, dinlenme salonları, tercüme yapan birimleri, spor salonu, yemyeşil ağaçlarla süslü geniş bahçesi ve konumuyla, açılacak ilk Milli Eğitim Akademisi için hazır bekliyor.

Sayın Milli Eğitim Bakanımız: bir Erzurumlu bakan olarak Hizmetiçi Eğitim Merkezini, Milli Eğitim Akademisi’ne dönüştürmeniz, Erzurum’a yapılabileceğiniz belki de en büyük iyilik olacaktır.

Sizlerden, yıllarını milli eğitime vermiş bir kişi olarak, Erzurumlular adına bunu talep ediyor ve bekliyoruz.

Sizlerin bir teklifi ve cumhurbaşkanlığı kararnamesi bu hususta yeterli olacak ve böylece ilk akademi Erzurum’da açılacaktır.

Her alanda irtifa kaybeden ilimize belki de bu sayede  yeniden ivme kazanabilir.

Sayın valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizden bu konuda etkin girişimlerini bekliyoruz.

İlimizdeki tüm sivil kitle kurum ve kuruluşlarının, vakıf ve derneklerinin, basın kurum ve kuruluşlarının birlikte yükselteceği iradeyle; Erzurum’un geleceği açısından çok önemli gördüğüm bu konuyu lehimize sonuçlandıracağımız inancını taşımaktayım.

Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi’nin, hiçbir ilave harcama ve yeni donanıma ihtiyaç duyulmadan Milli Eğitim Akademisi’ne dönüştürülmesi, Atatürk Üniversitesi’nden sonra ilimize yapılabilecek en büyük eğitim hizmeti olacaktır.

Erzurum için bu fırsat ve bu büyük imkàn kaçırılmamalıdır.”

YORUMLAR

  1. Ecesun dedi ki:

    Sokak kopekleri yüzünden çocuklar oyun oynayamıyor..diskilari yüzünden hastalıklar yayılıyor…gece sokakta yürümek,gezmek zor..geceleri havlaması yüzünden bebekler,hastalar uyuyamıyor.. sokakta vahşi hayvan istemiyoruz..her gün saldırı oluyor..arabası olmayanlar için hayat daha zor..sokaklar köpeklerden acilen temizlensin..mama lobisinin gazına gelmeyin.. artık yeter…insanlar ve çocuklar sakat kalmasın ölmesin.. korkmasın..