TIP ORDUSU’NA ERZURUM’DAN 250 TAKVİYE

DÜNYAYI kasıp, kavuran koranavirüs belasına karşı kelle koltukta mücadele veren, gösterdikleri cansiperane davranışlar nedeniyle de toplumun “en çok sevilen” kesimi haline gelen tıp ordusu’na, Erzurum’dan önemli sayılacak miktarda takviye geldi,
Atatürk Üniversitesi’nden çoğu kadın 250 hekim mezun oldu ve mesleğe ilk adımı atacak olmanın heyecanını yaşadı.
Korona salgını nedeniyle üniversitelerde eğitime verilen ara, tıp öğrencilerini çok da etkilemedi. Okullarından mezun olan çoğu kadın 250 kadar genç hekim, fakülte binası önünde bir araya geldi, kendi çaplarında bir mezuniyet töreni yaptı.
Yaklaşık 6 yıl önce, ülkenin dört bir yanından gelerek Atatürk Üniversitesi’nde tıp eğitimi almaya başlayan genç hekimler, yıllarını geçirdikleri üniversitede son günlerini yaşıyor olmanın heyecanını duydular.
Bir daha yaşanması mümkün olmayan bugünleri hatıra fotoğrafları ile ölümsüz hale getirmeye gayret eden genç hekimler, erzurumdarhaberler aracılığıyla hocalarına, arkadaşlarına ve Erzurum’a el sallayarak veda ettiler. erzhaber