ERZURUM ADINA YENİ BAŞLANGIÇ

ERZURUM‘un son 50 yılının canlı tanıkları, memleket meseleleri üzerinde kafa yormak, anılarını tazelemek ve geçmişten-günümüze köprü kurmak amacıyla bir araya gelmeye ve unutulan ne varsa hepsini kayıt altına almaya karar verdi ve bir “gönül birlikteliği” oluşturmaya karar verdiler.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlarından İşadamı Namık Kılkıl’a ait ofisi “buluşma yeri” olarak belirleyen, çoğu emekli olmuş bir grup gönül insanı, ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.
Gazetecisinden bürokratına, işadamından serbest çalışanına kadar çeşitli gruplardan oluşan gönül insanları, özellikle Erzurum kültürünü canlı tutma adına gayret gösterme kararı aldılar.
Haftanın bir gününde bir araya gelmeyi kararlaştıran grup üyeleri, ilk toplantılarında çoğu kimsenin bilmediği, bilenlerin de unuttuğu konuları gündeme getirerek sohbet ettiler.
Erzurum’un deneyimli gazetecilerinden, yıllarca Hürriyet Haber Ajansı’nda görev yapan, daha sonraları da Atatürk Üniversitesi’ne geçerek, emekli oluncaya kadar da görevini burada sürdüren Süreyya Çarbaş’ın, Atatürk Üniversitesi’nin Erzurum’a kazandırılmasını sağlayan dönemin Milli Eğitim Bakanı Rıfkı Salim Burçak’a yönelik anlatımı ilgiyle dinlendi.
TRT Erzurum Radyosu’nun emekli Müdürü Salih Lütfü Şengül’ün yanısıra İşadamı Namık Kılkıl’ın yine Erzurum’un sosyo-kültürel hayatına ait değerlendirmeleri dikkat çekerken, büronun gediklilerinden olan, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ciğerim Fuat (Elaldı) ile ilgili anılar da, sohbet sırasında dile geldi.
Bir zamanların Telekom Müdürü Tahsin Kaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen ve son derece samimi bir havada geçen sohbettin görüntüleri, Erzurum arşivi oluşturulmak üzere kayıt altına alındı.
Böylesi bir birliktelik “geç kalan buluşma” olarak değerlendirilirken, gönül sohbetleri halkasına ilerleyen zaman içinde yeni gönül insanlarının katılabileceği de dile getirildi. erzhaber